Oldalak

2020. május 13., szerda

Gondol, gondol

Hetek óta üldögélek a saját százholdas pagonyomban és gondolkodom.
A gondolataim főként azon járnak, hogy: lehet, hogy én vagyok a különc, az összeférhetetlen, a kötözködő?
Vagy valami más, rajtam kívülálló baj van?
A történet a következő: régóta blogolok, s közben igyekszem véleményemet különböző fórumokon is megjeleníteni. Alapvetően jobboldali gondolkodású ember vagyok, a Kádár rezsimnek, amelyben felnőttem, egy percig sem voltam a híve.
Mindig, minden platformon tárgyilagosan, érvekkel, adatokkal és hivatkozásokkal alátámasztva fejtettem ki véleményemet, és kerültem minden, másokat sértő megnyilvánulást.
Ez azonban, úgy vettem észre, senkinek sem tetszik.
Az ezredfordulót követően az Index fórum volt az eső, ahonnan - miután több rendben fasisztának, nácinak, antiszemitának és nyilasnak minősítettek - kipenderítettek, törölték a nickemet.
Néhány évig a Mandiner nevű, magát jobboldalinak valló hírportál lapjain igyekeztem megnyilvánulni, itt azonban rendszeresen a kommunista, liberális, zsidó, DK-s, hazaáruló minősítést kaptam, majd néhány hete törölték a nickemet, a többezres hozzászólásommal együtt.
Néhány napja az egyébként minőségi ellenzéki hangvételű Örülünk Vincent  blogon szóltam hozzá egy Bayer Zsolttal foglalkozó bejegyzéshez. Hozzászólásom egy Ady Endre 1908-as párizsi levelét idézte be változtatás nélkül, illetve megemlítettem Otto Weininger Nem és Jellem című művét.
Sajnos bejegyzésemet a honlap gazdája  indoklás nélkül törölte.
A "rendszerváltás" hajnalán - sajnos rövid ideig - megjelent egy Ring című hetilap, amely arra törekedett, hogy a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban minden oldal véleményét megjelenítse.
Azóta ugyan eltelt harminc esztendő, de én, és gondolom rajtam kívül mások is hiányolják a hasonló, különböző véleményeknek teret adó fórum/fórumok  létezését.
Miért nincs, nem lehet ilyen közeg?
Tudom, hogy a fórumok működése megkíván bizonyos, a trollkodó hozzászólásokat kigyilkodó felügyeletet, de ez nem eredményezheti a kulturált módon előadott ellenvélemények negligálását.

Sok beszédnek sok az alja.
Azon gondolkodom, hogy vállalva ennek minden következményét, indítok egy olyan blogot, ahol mindenki, moderálás nélkül elmondhatja a véleményét bármiről.

Nektek erről mi a véleményetek?